Köksblandare

När man ska bygga ett kök från grunden eller kanske renovera sitt befintliga kök är det många kostnader involverade, och det kan då kännas bra att kunna spara in lite pengar på vissa detaljer. När det gäller köksblandare så går det faktiskt att hitta sådana till riktigt bra priser, och här nedan får du några tips på vad som är viktigt att tänka på när man ska köpa en billig köksblandare och hur du hittar de bästa priserna.

Vilka funktioner är viktigast?

Om du endast är intresserad av en enkel köksblandare som fyller sin grundläggande funktion när det gäller att blanda kallt och varmt vatten i ett utloppsrör så behöver du inte leta länge efter en billig variant. Men ibland kan man av olika anledningar behöva lite mer avancerade funktioner. Om du till exempel har reumatism kanske du behöver en köksblandare med så ergonomiskt handtag som möjligt, medan du som är orolig för att ledningarna ska ta skada kanske vill ha en blandare med dämpning så att vattnet stängs av så mjukt som möjligt. Det finns också köksblandare som är särskilt säkra för barn som skyddar mot att man blir skållad av varmvatten med hjälp av hetvattensspärrar samt blandare med justerbara flödesbegränsningar som sparar in vatten vilket är extra miljövänligt. Ta alltså först reda på vilka funktioner du tycker är viktiga innan du börjar leta efter en billig köksblandare.

Tänk på hållbarheten

Om du vill ha en så billig köksblandare det bara går, så kan du oftast inte ställa så höga krav på hållbarheten. Men tänk på att man ofta använder ett kök i många år innan man eventuellt förnyar eller renoverar det, så även om du spenderar lite mer pengar på en köksblandare kan det verkligen löna sig i längden. Om din nya köksblandare håller längre blir det billigare på långt sikt än om du köper den allra billigaste blandaren du kan hitta som ändå slutar fungera efter något år. Det är också alltid bra att köpa en köksblandare från en butik där du får lång garanti, eftersom du då kan få den reparerad eller utbytt om den skulle gå sönder.

Vad hittar man billiga köksblandare?

Billiga köksblandare finns hos flera stora byggvaruhus och möbelbutiker som också säljer köksprodukter. Ett exempel är IKEA som har flera olika köksblandare att välja mellan till låga priser. Om du är ute efter en billig köksblandare kan du därför besöka de stora byggvaruhusen i din stad för att ta en titt på deras utbud och jämföra olika blandare för att hitta den som säljs för lägst pris och ändå är av bra kvalitet. Du kan också leta efter köksblandare på nätet eftersom detta är en produkt som är ganska enkel att köpa även om man inte sett den i verkligheten. De flesta köksblandare är nämligen lätta att installera och fungerar i stort sett på samma sätt när man ska ansluta dem till vattenledningarna i köket. Att köpa en köksblandare på nätet är också att rekommendera om du vill ha en lite mer annorlunda modell eftersom utbudet av billiga blandare online är betydligt större än i de fysiska butikerna.