Friggebod

Allt för många av oss har inte riktigt det utrymme vi skulle vilja där hemma, ens om vi bor i hus. Om även du känner igen dig i denna beskrivning och gärna skulle vilja ha lite mer utrymme där hemma kan en friggebod vara den lösning du behöver.

Friggebodar kan nämligen användas på en rad olika vis, från att vara en atelje till en verkstad eller en bastu. Vissa använder sina friggebodar som lekstugor, kontor eller lusthus eller gästrum, eller varför inte som replokal för någon som gillar att spela ett instrument.

Friggebodar passar lika bra för alla dessa behov och de flesta med lite fantasi kan förmodligen komma på ännu fler användningsområden för dem också.

Numera är det dessutom möjligt att uppföra en friggebod, oavsett vad man ska ha den till, utan bygglov, om den sammanlagda utan är upp till 15 kvadratmeter. Det går dessutom att köpa helt färdiga friggebodar om man inte vill bygga något alls, men ändå skulle vilja ha en friggebod, samt byggsatser som innehåller alla delar man behöver för en friggebod, fast omonterade. Även att köpa en sådan halvfärdig friggebod underlättar väldigt mycket.

Det säljs även friggebodar i alla möjliga olika prisklasser, då de billigaste färdiga varianterna börjar på 20 000 kronor, men priserna kan även sticka iväg upp mot 400 000 kronor. Exakt vad som ingår i priserna varierar dock, så är man intresserad av att köpa färdigt istället för att bygga själv bör man kolla upp noga vad man får för pengarna. Saker som isolering, belysning, yttertak, grund för byggnaden och målning ingår t.ex. inte alltid.

För att få plats med maximalt med saker i friggeboden samt för att kunna använda den på optimalt sätt rekommenderar vi även att man lägger lite möda på att inreda den på ett korrekt sätt. Det finns många bra förvaringslösningar, möbler och annan inredning som är avsedd för mindre ytor som passar perfekt i friggebodar. Ser man till att göra detta på ett genomtänkt sätt kan faktiskt en och samma friggebod ofta ha flera olika användningsområden och passa flera olika familjemedlemmar.