Bubbelbadkar

Ett bubbelbadkar är en ganska stor investering, även om det finns riktigt bra budgetmodeller idag som ger precis lika bra badupplevelser som de dyrare varianterna. Men oavsett vilken prisklass man lägger sig i så finns det några viktiga punkter att fundera över innan man slår till. För det första bör du bestämma dig för vilken modell på bubbelbadkar du är intresserad av, samt hur mycket du kan tänka dig att betala. Efter detta kan du besöka en fysisk butik för att titta på olika bubbelbadkar i din prisklass och se om du hittar något du gillar.

Bestäm dig vilken modell du föredrar

Det finns många olika modeller av bubbelbadkar på marknaden idag, och det är därför lätt att hitta ett badkar som passar perfekt in i just ditt hem. Bubbelbadkar är vanligen konstruerade på två olika sätt: antingen med en kompressor som blåser ut luftbubblor från botten eller också med vattenstrålar i olika styrka som är utspridda längst med badkaret. Det är egentligen en smaksak vilken variant man föredrar, men om du är känslig för ljud och verkligen vill kunna slappna av i ditt bubbelbadkar kan det vara bra att välja den senare varianten eftersom en del kompressorer kan låta ganska mycket när de släpper ut luftbubblorna i badet skriver man på sajten Bubbelbadkaret.se.

Hur mycket kan du tänka dig att betala?

Bubbelbadkar är en ganska speciell produkt eftersom de finns att köpa i en mängd olika prisklasser. Du kan få ett bubbelbadkar av enklare modell för under 10 000 kronor, medan det finns riktiga lyxmodeller för 100 000 kronor eller ännu mer. Genom att i förväg göra upp en budget för ungefär hur mycket du är beredd att betala, och vilka funktioner du vill ska ingå, minskar du risken för impulsköp och att i onödan köpa ett för dyrt bubbelbadkar som du hade kunnat hitta billigare i någon annan butik.

För att se vad som kan tänkas vara rimligt att betala för den typ av bubbelbadkar du är intresserad av, så kan du besöka olika internetbutiker som säljer badkar och se vilka finesser som är inkluderade inom den prisnivå du är beredd att betala. Eftersom ett bubbelbadkar håller omkring 15-20 år så är det värt att lägga ner lite tid på att undersöka marknaden för att få ett så bra badkar som möjligt för pengarna.

Besök en butik för att se bubbelbadkaret i verkligheten

Även om det ofta blir billigare att köpa ett bubbelbadkar på nätet, så är det en stor fördel om man har möjlighet att se badkaren i verkligheten först. Då kan man få en bra uppskattning av bubbelbadkarets storlek, djup och om munstyckena är placerade på ett bra sätt. Du kan också få höra hur hög ljudnivån är när badkaret används, för att se om den är acceptabel eller om du bör välja ett bubbelbadkar med lägre ljudnivå för maximal avkoppling. En del butiker erbjuder dig också att testa bubbelbadkar innan du köper dem, vilket är det allra bästa eftersom du då kan känna efter om det passar dig eller om du kanske bör välja någon helt annan modell.